5 magyar múzeum, amelyet nem szabad kihagyni

Magyar múzeum

Magyarország számos gyönyörű múzeummal rendelkezik, amelyek bemutatják történelmét, kultúráját és művészetét. Íme néhány kedvencünk.

Széchenyi Múzeum

A Széchenyi Múzeumot gróf Széchenyi Lajos alapította, aki egyben Magyarország első miniszterelnöke is volt. Fesztészetek, szobrok és egyéb műalkotások kiterjedt gyűjteményének ad otthont.

Budapesti Történeti Múzeum

A múzeumban Magyarország történetéhez kapcsolódó kiállítások láthatók, különös tekintettel az I. világháború vége és a második világháború kezdete közötti időszakra.

Magyar Nemzeti Galéria

A Magyar Nemzeti Galériát 1868-ban alapította I. Ferenc József király művészeti galériájaként. Ez ad otthont Európa egyik legnagyobb európai festmény-, szobor- és díszítőművészeti gyűjteményének.

Magyar Parlament épülete

A Parlament épülete Budapesten található. Steindl Imre tervezte és 1921-ben nyitotta meg. Az épület három részből áll: a nagyteremből, az alsóházból és a felsőházból.

Memento Park

A Memento Park egy szabadtéri múzeum több mint 100 szoborral, amelyek a magyar történelem híres embereit és eseményeit ábrázolják. A park Budapesten, a Budai Vár közelében található.